7 Specialiteitenrestaurant

7 Specialiteitenrestaurant

Omschrijving van de studierichting

 

•In voorbereiding op de arbeidsmarkt streeft het specialisatiejaar naar een praktische verdieping waar de aangeleerde kennis, vaardigheden en attitudes aanwendbaar zijn in keukens waar speciale gerechten een grote impact hebben.

•Meer specifiek met producten en nieuwe kooktechnieken uit specifieke regionale keukens en producten uit de internationale keuken.

•Een efficiënte werking van een keuken is een basisvoorwaarde om een commercieel en klantgericht bedrijfsbeleid te voeren. De opleiding heeft tot doel kwaliteit te garanderen, de zin voor verantwoordelijkheid tegenover de klanten te ontwikkelen en zeer resultaatgericht te werken.

•De leerlingen hebben de mogelijkheid om in een zeer specifieke tak van het horecabedrijf hun kennis in de praktijk te brengen.

•De lln. kunnen zelfstandig werkzaamheden in de keuken uitvoeren met betrekking tot de planning, voorbereiding en uitvoering van speciale menu’s. Zij worden op de specifieke beroepswereld voorbereid door stage in de sector.

 

Toekomstmogelijkheden

 

•Alle vormen van hoger onderwijs.

•Tewerkstelling als kok, kelner, traiteur, restauranthouder…

Copyright VJ © All Rights Reserved