maart

MAART

Na Haarzorg gaat ook Schoonheidsverzorging met alle prijzen lopen!

 

Na het kappersteam hebben ook de Schoonheidsspecialistes van SIMA schitterende resultaten behaald op hun maquillagewedstrijd!!

Zaterdag 10 maart namen 10 leerlingen van 6 Schoonheidsverzorging deel aan de professionele maquillagewedstrijd op Estetika te Brussel! Dit is een beurs voor de schoonheidsspecialisten waar telkens op zaterdag een wedstrijd georganiseerd wordt voor zowel professionelen als leerlingen van scholen.

In de categorie Avond- & Fantasiemake-up was met de 1ste plaats voor Hanneke, de 2de plaats voor Jolien en de 3de plaats voor Thationa, het volledige podium voor SIMA. In de categorie Facepainting behaalden Charlotte de 1ste en Elle een 3de plaats!!!

Dit wil zeggen dat 5 van onze 10 deelnemers op het podium stonden en dat 5 van de 6 podiumplaatsen voor leerlingen van SIMA waren!

Een dikke proficiat aan het ganse team Schoonheidsverzorging, alle leerkrachten en leerlingen!

 

LEERLING SIMA VERKOZEN TOT BESTE JONGE ESPRESSOMAKER VAN BELGIË

Ghene Peeters, zesdejaarsstudent van de studierichting Hotel in het Stedelijk Instituut voor Technische Beroepen SIMA, mag zich de beste jonge espressomaker van België noemen. Hij won op woensdag 14 maart de finale van de wedstrijd ‘Belgian Junior Coffee Ambassador’.

18 hotelscholen vaardigden laatstejaarsstudenten af naar Saint-Ghislaine voor de finale van ‘Belgian Junior Coffee Ambassador’. De leerlingen doorliepen vier verschillende proeven: cuptasting, espresso, cappuccino en slow coffee. De jury beoordeelde ook of de kandidaten hun favoriete koffie met overtuiging konden voorstellen. Ghene koos hierbij voor koffie uit Burundi.

Burgemeester André Peeters: “Ik vernam dat Ghene met glans slaagde voor de proef waarbij hij binnen een beperkte tijd vier perfecte espresso’s moest zetten. Een knappe prestatie! Ik stond er dan ook op om hem persoonlijk te feliciteren met zijn titel van ‘beste jonge espressomaker van België’, een mooi uithangbord voor SIMA.”

Leuke prijze

 

Ghene en zijn vakleerkracht mevrouw Beckers worden door Rombouts Koffie, partner van de wedstrijd, getrakteerd op een espressokoffiemachine en een trip naar het Coffee Festival in Londen. Zo kunnen ze hun kennis nog verder verruimen.

Opendeurdag SIMA

 

Wil je Ghene eens aan het werk zien en van een perfect kopje koffie proeven? Kom dan naar de opendeurdag van SIMA op zondag 22 april van 10 tot 18 uur.

 

 

 

 

Copyright VJ © All Rights Reserved