februari

FEBRUARI

SIMA AARSCHOT GROTE EINDWINNAAR VAN YOUNG HAIRDRESSERS TROPHY 2018

 

De studenten Haarzorg van SIMA zijn in de prijzen gevallen op de jaarlijkse Young Hairdressers Trophy, een wedstrijd voor kappersscholen in België. SIMA, het Stedelijk Instituut voor Technische Beroepen, heeft het Algemeen Scholenklassement gewonnen en is daarmee de grote eindwinnaar van de wedstrijd.

 

Young Hairdressers Trophy

 

Op 26 februari werd San Marco Village in Schelle omgebouwd tot een kappersarena waar jong talent het tegen elkaar opnam voor de Young Hairdressers Trophy. De wedstrijd was onderverdeeld in vier categorieën, namelijk Men’s Trophy, Styling Trophy, Avant-Garde Trophy en Color Trophy.

 

De grote winnaars

 

De leerlingen van het vijfde, zesde en zevende jaar Haarzorg van SIMA namen deel aan de verschillende categorieën van de wedstrijd. In het individuele klassement behaalde Xina Peeters de eerste plaats in de categorie Avant-Garde Trophy, de tweede plaats in de categorie Styling Trophy Dames en de tweede plaats in de categorie Color Trophy Mannen. In de categorie Avant-Garde Trophy behaalde Deborah Vermoote een mooie vijfde plaats. In het scholenklassement behaalde SIMA de eerste plaats voor Avant-Garde en de tweede plaats voor Styling Dames.

 

Burgemeester André Peeters: “Ik ben uiteraard ontzettend trots op de leerlingen Haarzorg van SIMA! Hiermee toont de school nogmaals welke kwaliteiten ze heeft en waar haar talent ligt. De leerlingen van SIMA zijn gemotiveerd en gepassioneerd door wat ze doen en dat loont zich in dit soort wedstrijden. Een dikke proficiat aan het ganse team Haarzorg!”

 

LEERLINGEN SIMA NEMEN DEEL AAN JRE COOKING CUP 2018

 

Maandag 26 februari vond de finale van de beroemde kookwedstrijd JRE Cooking Cup plaats. Deze wedstrijd biedt leerlingen van hotelscholen de kans om hun talent en creativiteit te tonen aan professionele chefs. Een team van SIMA bestaande uit twee leerlingen van de studierichting Hotel en een vakleerkracht namen deel en leverde een uitstekende prestatie.

 

De kandidaten

 

Veertien kandidaten schreven zich in en zes geselecteerde teams van verschillende hotelscholen namen het uiteindelijk tegen elkaar op in de finale. Ook het team van SIMA raakte door de strenge selectieronde en mocht deelnemen aan de prestigieuze kookwedstrijd.

 

De wedstrijd

 

De wedstrijd bestond uit drie categorieën namelijk de Mystery Box, het hoofdgerecht en het dessert. In de categorie ‘Mystery box’ leerden leerlingen omgaan met onverwachte situaties omdat ze de ingrediënten niet op voorhand kenden. Saskia en Thorben van SIMA lieten zich niet uit hun lood slaan en sprongen er creatief mee om. Met een prachtig resultaat als gevolg!

In het hoofdgerecht moesten de verplichte ingrediënten Belgisch varken en bier verwerkt worden. Saskia en Thorben kozen ervoor om te werken met lokale producten namelijk varkenstong, witloof, biogroenten en hersentjes in combinatie met het streekbier Druppel Hop. In het dessert stonden peer en koffie centraal.

 

De overwinning

 

Vakleerkracht Dhr. Amariei en leerlingen Saskia en Thorben vormden een geweldig team. Ze wonnen geen ereplaats maar zetten wel een uitstekende prestatie neer en kregen de mogelijkheid om in contact te komen met topchefs. Zo kunnen ze de brug slaan naar een professionele toekomst.

 

Burgemeester André Peeters: “Net als de school ben ik trots op de puike prestatie van het SIMA-team. Hun inzet heeft leerlingen Saskia en Thorben en hun vakleerkracht ver gebracht in deze wedstrijd. De JRE Cooking Cup was een mooie kans voor de koks in spe en ze zijn toch maar weer een unieke ervaring rijker.”

 

 

Copyright VJ © All Rights Reserved