AED

SIMA-AARSCHOT

Welkom op onze website

SIMA en vzw Heartsaver slaan de handen in elkaar


Onze school krijgt binnenkort een Automatische Externe Defibrillator (AED). Die wordt geplaatst buiten aan onze school dankzij een samenwerking met Heartsaver vzw.

Deze vzw ijvert voor een maximale toegankelijkheid tot AED’s of HARTstarters. Een plotse hartstilstand is immers één van de grootste doodsoorzaken wereldwijd. Willen we de overlevingskansen van slachtoffers vergroten, dan is snel handelen de boodschap. Want elke seconde telt.

Dankzij dit fundraising initiatief wordt ook onze schoolomgeving HARTveilig. Het Heartsaver AED Fundraising schoolinitiatief wordt gesteund door het kabinet van het Ministerie van Onderwijs en is mee opgenomen in het actieplan “Hoog tijd voor geZONtijd” ter versterking van het gezondheidsbeleid van scholen.


Reanimatie is opgenomen als eindterm voor leerlingen van de derde graad secundair onderwijs. Onze leerkrachten verzorging geven zelf themalessen reanimeren en defibrileren.


Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Iedereen mag en moet een AED-toestel kunnen gebruiken. Een plotse hartstilstand is immers één van de grootste doodsoorzaken wereldwijd. Willen we de overlevingskansen van slachtoffers vergroten, dan is snel handelen de boodschap. Elke seconde telt.


It's a GIFT to create LIFE, It's an ART to save it ...

Copyright VJ © All Rights Reserved